Vandringer omkring Fjaltring - langs Vestkysten

Vandringer omkring Fjaltring - langs Vestkysten

Afmærkede stier og vandreruter er vigtige for os, der bor i området, men også meget vigtige for turister. Afmærkede stier er med til at åbne et område op og tiltrække flere besøgende. Og det kan være med til at fastholde besøgende i flere dage, få flere overnatninger osv.


 


Kom med på en vandretur


Siden 2017 har en gruppe i Fjaltring arbejdet med at udvikle vandreture for at lære vort lokalområde bedre at kende. Vi lagde ud med guidede vandreture, både lange og korte i sommeren 2017. Senere har vi fået lavet en ugentlig vandretur – start hver onsdag kl.9.30 fra Fjaltring Købmandsgård på Vestermøllevej 15.


Vandregruppen samarbejder også med Geopark Vestjylland om at få afmærket vandreruterne. Ruterne bliver også lagt i MINLANDSY app, når kortet i appen opdateres med ruter.


 


Indvielse af den nye gangbro


På vandreturen 29. april fik vi indviet den nye gangbro over ’Kosten’ nord for Tuskær. *Kosten’ er den bæk, som løber ned gennem Fjaltring og ud i Ramme Å syd for Tuskær. Så nu kan man gå fra Vandrehjemmet ned ad Rubyvej til Tuskær – uden at skulle ud på den trafikerede Thorsmindevej. Der var naturligvis både en sang til lejligheden, digtet af Etha Mauritson, og små bjesker at skåle med.


 


De fire middelalderkirker


Onsdag 6. maj gik vi ruten til de fire middelalderkirker, Dybe, Ferring, Trans og Fjaltring, i alt ca 17 km. Vi var otte deltagere fra Fjaltring og Dybe med på den 18 km lange rute.


Næste vandretur onsdag 13. maj kl. 9.30 fra købmanden i Fjaltring.


Per Daugbjerg-Fjaltring

Del denne nyhed