Lyt til Anders Lund Madsens besøg i Fjaltring - en podcast i to dele.

Lyt til Anders Lund Madsens besøg i Fjaltring - en podcast i to dele.

Lyt til denne fantastiske fortælling fra Anders Lund Madsen, der møder forskellige godtfolk i Fjaltring i jagten på at finde ”Det gode liv”.   


 


Pia Heike Johansen, som er landdistriktsforsker og del af forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter, beskriver i hendes forskning at livskvaliteten er lidt højere på landet end i byerne. Det undrer Anders Lund Madsen, der selv bor midt i København. Han hører historier i medierne om fraflytning, lukkede købmænd, skoler og forfald i de danske landdistriker. Derfor sætter han i denne podcast fra Realdania jagten ind på folk, der bor på landet, og som kan gøre ham klogere på, hvorfor livet er lidt federe uden for byerne. Med på linjen har han Pia Heike Johansen.


Dette fører Anders til Fjaltring for at besøge de åbne vidder, Vesterhavet og den lille by der tiltrækker mange godtfolk fra nær og fjern. Podcasten er i to dele og du kan høre dem her:


 


Del 1:


På købmandsgården møder Anders varme iværksættere og frivillige med sans for roséløb og klangmassage. I Fjaltring fylder kreativiteten og kooperativet, friskolen og fællesskabet, og byens fortid som hjemsted for 70’ernes grønlandske Tukak Teater fornægter sig ikke.


Anders møder ”Event-Søren” Mylund Pedersen som bestyrer Fjaltring Købmandsgaard, de hjertevarme frivillige Lis og Karl, ildsjælen, tilflytteren og tømrermesteren Michael Andersen samt den unge og kreative pedel Karl på Fjaltring Friskole.


 


Klik her:


https://podcasts.captivate.fm/media/e319a998-4e23-46e9-b32d-84a602a241a6/a5-fjaltring-i-postapokalyptisk-landskab.mp3


 


Del 2.


I del 2. fortsætter Anders jagten på børn og unge, der kan gøre ham klogere på, hvad der giver livet kvalitet, når man bor på landet. Vejen fører ham til Rikke, der er jordemoder og svinebonde. Det bliver til en snak om B&B i kornsiloer, uldsvin, ornepølser, bævere og hjemmefødsler i Vestjylland. Og om at vokse op og bo blandt mennesker, der ikke ligner én selv. Anders får også langt om længe kontakt til børn og unge, der måske kan gøre ham klogere på, om livet også er fedt på landet, når man er under 15.


 


Anders møder Heino fra MINLANDSBY og fælleskontoret og Svinebonden ”Rikke-Jordemoder”,de søde børn Ask og Ronja. Anders henter også teenageren Lyng i Lemvig og kører hende hjem, mens Anders spørger ind til hendes opvækst med sand mellem tæerne fra klitterne, det evindelige brummen fra vesterhavet, veninderne på friskolen, hestene og de andre dyr.


 


Klik her:


https://podcasts.captivate.fm/media/6f72ace4-f2ff-49f8-981d-3f82eee14271/a6-fjaltring-ii-orneplser.mp3

Del denne nyhed