Om "MEETINGS 2019" - optakt til videokunstværk ved Hanne Nielsen og Birgit Johnsen. Torsdag

Start :

-

Slut :

Adresse : Borgerhuset, Fjaltring Friskole, Vestermøllevej 11 , Fjaltring

Kunstnerduoen Hanne Nielsen og Birgit Johnsen har haft soloudstilling på AROS Aarhus og senest færdiggjort en stor videoudsmykning til Aarhus Universitetshospital Skejby.


Videokunstværket har udgangspunkt i Fjaltring, og kunstnerduoen vil gerne høre alt om Fjaltring - derfor er det vigtigt at møde op - så velkommen til Fjaltring-Trans borgere samt alle andre interesserede


Arr. Beboerforeningen, Borgerhuzet og ET4U


 


 

Nyt værk til MEETINGS 2019 i Fjaltring


Et nyt videokunstprojekt i Fjaltring er i støbeskeen. Kunstnerduoen Hanne Nielsen og Birgit Johnsen fra Aarhus er inviteret til at skabe et nyt videoværk med udgangspunkt i Fjaltring.


Projektet er et samarbejde mellem Fjaltring herunder Fjaltring Beboerforening og Fjaltring-Trans Borgerhus - og foreningen ET4U, og det er en del af video- og performanceprojektet MEETINGS, der finder sted i Midt- og Vestjylland i 2016-19 med ET4U som tovholder. I løbet af de 4 år inviteres en række internationale kunstnere på ophold i Midt- og Vestjylland for her at producere nye video- og performanceværker for, om og med området, set med den udefrakommende kunstners blik. En række nye værker blev produceret 2016-17 og vist under MEETINGS- festivalen i september 2017. Flere nye værker herunder det i Fjaltring er undervejs og planlægges vist under den næste MEETINGS-festival 30. august 8. september 2019.


Hanne Nielsen og Birgit Johnsen har arbejdet sammen i mere end 20 år og har en international karriere og en lang række spektakulære videoværker bag sig. De er en uomgængelig del af den danske videoscene, hvilket man bl.a. kunne få et indtryk af på deres soloudstilling på ARoS for et par år siden. Duoen spænder vidt og har netop færdiggjort en stor videoudsmykning til Aarhus Universitetshospital Skejby. Samtidig har de også for nylig gjort sig bemærket med videoen ”Der er andre verdener at vise” (2017) til Skulpturlandsby Selde.


Ligesom i Selde får Hanne Nielsen og Birgit Johnsen også i Fjaltring mulighed for at skabe et nyt værk, der tager sit udgangspunkt i en lokalitet og i dialogen med dem, der bor der. Produktionen af værket vil først blive i 2019, men kunstnerduoen kommer torsdag den 27. september 2018 på besøg i Fjaltring for at få et førstehåndsindtryk af, hvad Fjaltring er for et sted. I løbet af 2019 forventes de at arbejde i Fjaltring i flere omgange. Man har altså mulighed for at hilse på dem ved et møde i


Fjaltring-Trans Borgerhus torsdag den 27. september 2018 kl. 19.30,


hvor alle både Fjaltring-Trans-borgere og andre interesserede - er meget velkomne.


På mødet vil Karen Havskov Jensen og Klavs Weiss fra ET4U kort introducere til MEETINGS-projektet, og Hanne Nielsen og Birgit Johnsen vil præsentere sig selv og fortælle om deres arbejde. Herefter er der lagt op til, at fjaltringboerne fortæller kunstnerne om Fjaltring det være sig om Fjaltrings historie, natur, foreningsliv, lokale plusser og minusser eller noget helt andet, der findes meningsfuldt at formidle om Fjaltring her og nu. Af gode grunde kan ingen lige nu vide, hvilket værk der kommer ud af det i sidste ende, men jo mere kunstnerne får at vide om Fjaltrings herligheder og andre karakteristika, og jo flere folk de møder, desto større potentiale og inspiration rejser de hjem med.


Planen er, at det færdige værk skal vises et sted i Fjaltring 30. august 8. september 2019.


Et eksempel på et værk fra MEETINGS 2017:
Videoen
’Manden med den blå kappe’ lavet til Staby i forbindelse med MEETINGS 2017, af de to franske kunstnere Sophie- Charlotte Gautier og Anne Loubet, blev vist i en lagerbygning til en tidligere købmand & korn- og foderstofhandel på Stabyvej 52 i Staby. 

 


 

Del dette event